• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Transport Zwitserland

Als erkend expediteur biedt Couwels & Co transporten aan over de ganse wereld maar wij hebben ons gespecialiseerd in het wegtransport naar Zwitserland.

lees meer

Zeevracht

Vervoer over zee, of het nu import of export is, kan ingewikkeld zijn. Daarom is het in uw voordeel dat er iemand is die u alle zorgen hieromtrent uit handen neemt. Wij bieden u dan ook graag onze diensten aan voor het organiseren van uw zeevervoer.

lees meer

Luchtvracht

Indien uw goederen op een snelle en efficiënte manier op hun bestemming moeten geraken, kan dit het beste via luchtvracht.
Wij kunnen u een door-to-door oplossing aanbieden of gewoon van luchthaven tot luchthaven. Wereldwijd en in beide richtingen (import en export).

lees meer

Historiek

In 1946 werd Couwels & Co opgericht door de heer Jos Couwels, die als eerste met groepagezendingen tussen België en Zwitserland begon. Vanaf het begin werden alle expeditie activiteiten ontplooid. Het bedrijf specialiseerde zich in transporten van en naar Zwitserland en werkt reeds sinds 1955 met een vaste Zwitserse agent. Door de contacten met diverse Zwitserse expediteurs werd Couwels voor deze firma's ook hun maritieme expediteur in Antwerpen.

In 1981 werd de firma, met behoud van naam, overgenomen door de heer Galeyn, eigenaar van de firma’s African Shipping, Africa Box Line en Shipping & Transport. Deze firma’s richtten zich voornamelijk op verschepingen van en naar Afrika, met specialisatie op zuidelijk Afrika.
Na de overname werden onze groepagediensten over de weg uitgebouwd met als hoofdbestemmingen Zwitserland, Oostenrijk, U.K. en Ierland.

In 2009 werden de naam, het personeel en de activiteiten overgenomen door de familie Van Aperen en de heer Eddy Van Limbergen, die reeds méér dan 30 jaar ervaring heeft op Zwitserland, en ondergebracht in een nieuwe vennootschap Couwels & Co NV. Zowel de kantoren als het personeel en het magazijn verhuisden van de Noorderlaan in Antwerpen naar Wuustwezel, 20km ten noorden van Antwerpen.

In 2015 gaat Eddy Van Limbergen na 18 jaar trouwe dienst op pensioen en komen alle aandelen in handen van de familie Van Aperen.

Contacteer ons

Wat uw vracht ook is, wij hebben er vast een oplossing voor. Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte!

© Copyright 2024 Couwels.be - Website by RSJ Media
Cookies en privacy